45 kali tak bayar tol, pemandu Mercedes-Benz kena bayar tunggakan RM 275.65 saja?

Sebuah kereta mewah jenis Mercedes-Benz A-Class dikesan culas membayar tol sebanyak 45 kali apabila ditahan di Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH) pada Isnin.

Menerusi perkongsian di Twitter @PROLINTAS AKLEH, pemandu kereta berkenaan terpaksa membayar jumlah tunggakan bernilai RM 275.65 yang telah dilangsaikannya serta-merta.

“Kereta mewah 45 kali culas tol, ditahan! Dah 2023 perangai masih tak berubah. Lagi pengguna culas bayar tol ditahan,” ciap akaun konsesi lebuh raya berkenaan.

Dua gambar turut dikongsikan; menunjukkan seorang pemandu wanita di dalam Mercedes-Benz A-Class berwarna hitam yang ditahan kakitangan syarikat konsesi itu di plaza tol.

“Jadikan ini iktibar ya, jangan tiru aksi tak bermoral ni… Anda bukan saja menceroboh, perbuatan ini juga membahayakan kenderaan lain. #AWAS #Andaculastakkanterlepas,” ciapnya lagi.

Rata-rata netizen di Twitter mengecam tindakan pemandu berkenaan, namun turut mempersoalkan tindakan yang dikenakan kerana ia dianggap terlalu ringan bagi pemandu culas sebegini.

Apa pendapat anda pula? Jom komen di Facebook WapCar – BM!

Juga baca: Video: Gara-gara nak elak bayar tol di Batu 9, Perodua Myvi ini sanggup guna lorong motosikal

Pemilik Honda City dicekup tak bayar tol di Lebuhraya SILK, kena denda RM 256 tapi hukuman macam tak padan?

Tak perlu RFID pun! Indonesia CANTAS mendahului Malaysia dalam sistem kutipan tol tanpa palang

Source: 45 kali tak bayar tol, pemandu Mercedes-Benz kena bayar tunggakan RM 275.65 saja?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WelfulloutDoors.com