Consumer Reports: sekali lagi, Toyota dan Lexus mengungguli carta jenama dengan kebolehpercayaan tertinggi

Menurut kajian komprehensif yang dijalankan oleh Consumer Reports yang berpangkalan di AS, Sekali lagi, Toyota dan Lexus telah mengungguli carta kebolehpercayaan tertinggi. Di samping itu, Toyota juga menerima penghormatan tertinggi untuk hibrid paling dipercayai yang dijual di AS.

Consumer Reports, sebuah organisasi advokasi pengguna non-profit telah mengumpul data sepanjang 12 bulan lalu untuk lebih 300,000 kenderaan, yang dihasilkan antara 2000 hingga 2022. Tinjauan komprehensif itu meletakkan kedudukan kenderaan merentas 17 kawasan bermasalah termasuk enjin, transmisi dan elektronik dalam kereta – daripada kecil isu seperti brek bising kepada masalah utama seperti enjin/transmisi yang perlu dibina semula.

Consumer Reports menguji kereta dengan teliti sepanjang tahun untuk menentukan kebolehpercayaan kenderaan. Kredit

Laporan ini kemudiannya ditimbang untuk keterukan dan data ujian dalaman Consumer Reports dan hasil tinjauan kepuasan pemilik digabungkan untuk mencipta skor kebolehpercayaan yang diramalkan bagi setiap kenderaan, daripada 1 hingga 100. Consumer Reports Pengguna mengukur sekurang-kurangnya dua model tahun data, pada kenderaan, sebelum mengira skor kebolehpercayaan yang diramalkan.

Oleh itu, untuk pembuat kereta mendapat markah yang baik, produknya perlu menunjukkan prestasi merentas pelbagai model dan segmen pengguna.

Pada tahun 2022, kereta hibrid dan sedan bersaiz sederhana dan besar telah dinilai sebagai yang paling boleh dipercayai, dengan 7 daripada 10 teratas datang daripada pengeluar Asia. Berikut adalah 10 pembuat kereta paling boleh dipercayai menurut Consumer Reports:

  1. Toyota
  2. Lexus
  3. BMW
  4. Mazda
  5. Honda
  6. Audi
  7. Subaru
  8. Acura
  9. Kia
  10. Lincoln
Prius Prime di Thailand

Model yang menyumbang kepada Toyota termasuk Toyota RAV4 Hybrid dan Toyota Corolla Hybrid, yang kedua mendahului senarai sebagai kereta paling boleh dipercayai pada 2022.

Plug-in Hybrid (PHEVs) secara konsisten mendapat markah lebih rendah daripada rakan hibrid mereka, seperti Toyota Prius Prime, yang menduduki tempat kesepuluh, di belakang hibrid Prius ‘biasa’ di tempat keempat, walaupun Prius Prime masih berjaya menjadi pemarkahan tertinggi PHEV dalam kajian.

Baca juga: Hibrid 101: Apa itu MHEV, HEV, PHEV dan hibrid manakah sesuai dengan anda -Toyota, Honda atau Perodua?

Lexus NX Hybrid dipilih sebagai hibrid paling dipercayai ramai pada tahun 2022 oleh Consumer Reports

Lexus pula memenangi mata untuk Lexus NX Hybrid dan Lexus GX. Lexus GX berada tepat di belakang Toyota Corolla Hybrid dari segi kebolehpercayaan secara keseluruhan.

Mungkin lebih mengejutkan ialah BMW, yang memperoleh tambahan 10 mata dari 2021 untuk menyingkirkan Mazda dan meraih tempat ketiga di belakang Toyota dan Lexus.

Source: Consumer Reports: sekali lagi, Toyota dan Lexus mengungguli carta jenama dengan kebolehpercayaan tertinggi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WelfulloutDoors.com